Stoktechnieken

Stokprogramma TAEKYON-Stein

De aanvaller staat steeds met links voor, de stok in de rechterhand en geeft met de stok aan hoe hij gaat slaan. Als hij aanvalt stapt hij met rechts naar voren.

1. Slag van boven:      Rechts voor, links schuin naar voren instappen, rechts afweren en gelijktijdig met links de haren grijpen. Hoofd achterover trekken en rechts slag op de keel.

2. Buitenwaartse slag: Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Links instappen en de arm breken op de linkerschouder. Links terugstappen, arm onderlangs verdraaien en dollyo chagi.

3. Binnenwaartse slag: Links voor, rechts instappen met de 1<span”>e handtechniek en meteen doorspringen met links dollyo chagi.

4. Slag van boven:  Rechts voor, links schuin naar voren instappen en met 2 handen afweren waarbij arm en stok worden begeleid en vastgehouden. Arm doordraaien, rechts dollyo chagi gevolgd door nekslag.

5. Buitenwaartse slag: Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Linkerarm over de arm van de aanvaller laten glijden en de pols vastgrijpen. Rechts achterom doordraaien en met rechts elleboogslag in de rug. Met 2 handen de pols vastgrijpen en met links binnendoor stappen terwijl de arm van de aanvaller bovenlangs wordt verdraaid. De gevallen aanvaller uitschakelen met een stoot.

6. Binnenwaartse slag: Links voor, rechts instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Rechts slag met de handrug naar het hoofd, met 2 handen de stok vastgrijpen en rechts yeop chagi waarbij de stok wordt afgenomen.

7. Steken: Links voor, snel naar achter schuiven en eotgereo area makki. Met links de stok opzij duwen, rechts ap chagi en meteen rechts stoot naar het hoofd. 

8. Slag van boven: Rechts voor, links schuin naar voren instappen en met 2 handen afweren waarbij arm en stok worden begeleid. De arm zó ver doordraaien dat deze weer omhoog wijst, dan gelijktijdig de aanvaller met links aan de arm en met rechts aan de schouder wegduwen. Volgen met een yeop of een ap miro chagi.

9. Buitenwaartse slag: Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Met rechts de pols vastgrijpen en gelijktijdig op de tenen gaan staan, linkerarm over de arm van de aanvaller en slag naar de keel met sonnal-deung terwijl de arm met rechts naar achter wordt getrokken om de arm op de eigen borst te breken.

10. Binnenwaartse slag: Links voor, rechts instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Rechts vasthouden, achterom doordraaien en met links elleboogslag tegen het hoofd. Wegspringen met dwit chagi.

11. Steken: Links voor, rechts achterom draaien en gelijktijdig met links de stok naar binnen afweren. Meteen met rechts dwit chagi.

12. Slag van boven: Links voor, met rechts achterom wegdraaien en met links afweren en de stok begeleiden. Daarna wegspringend links yeop chagi of rechts dwit chagi.

13. Buitenwaartse slag: Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Met 2 handen de pols vastpakken, rechts achterom doordraaien en aanvaller meetrekken, links binnendoor stappen en de arm tegendraaien. De aanvaller neerleggen en uitschakelen met een stoot.

14. Buitenwaartse slag: Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en de stok blokkeren. Met 2 handen de pols vastpakken, de arm onderlangs verdraaien en rechts dollyo chagi. Uitschakelen met nekslag of stoot.

Comments are closed.