Mestechnieken

                                               Mestechnieken TAEKYON

De aanvaller staat steeds met links voor met het mes in de rechterhand en geeft met het mes aan hoe hij gaat steken. Als hij aanvalt stapt hij met rechts naar voren 

Steek van boven:

1.     Rechts voor, links schuin naar voren instappen, rechts afweren en met rechts yeop chagi in de zij van de aanvaller. 

2.     Links voor, rechts achterom wegdraaien en met links cirkelafweer en het mes begeleiden. Rechts doordraaien met momdollyo dollyo chagi. 

3.     Links voor, rechts achterom wegdraaien en met links cirkelafweer en het mes begeleiden. Daarna wegspringend rechts dwit chagi. 

4.     Rechts voor, links  instappen en met 2 handen cirkelafweer en het mes  begeleiden. De arm zó ver doordraaien dat deze weer omhoog wijst, dan de aanvaller wegduwen. Volgen met een chagi. 

5.     Rechts voor, links  instappen en met 2 handen cirkelafweer en het mes  zodanig begeleiden dat de aanvaller zichzelf steekt. 

    Binnenwaartse steek:    

1.     Links voor, rechts instappen met de 1e handtechniek en meteen doorspringen met links dollyo chagi.   

2.     Links voor, rechts instappen met de 1e handtechniek en achterom weg springen met rechts dwit chagi.      

Buitenwaartse steek: 

1.     Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en het mes blokkeren. Met 2 handen de pols vastpakken, de arm onderlangs verdraaien en rechts dollyo chagi. 

2.     Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm met het mes blokkeren. Links onder de arm door stappen en de arm breken op de schouder.Links terugstappen, arm onderlangs verdraaien en dollyo chagi.

Laag steken: 

1.     Links voor, rechts achterom draaien en gelijktijdig met links het mes naar binnen afweren. Meteen met rechts wegspringend dwit chagi. 

2.     Links voor, rechts achterom draaien en met links het mes naar binnen afweren. Met rechts slag met de meshand op de pols met het mes.  Met 2 handen pols pakken, onderlangs doordraaien en dollyo chagi. 

       Hoog steken: 

1.     Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm met het mes blokkeren. Links onder de arm door stappen en de arm breken op de schouder. Terugstappen, arm onderlangs verdraaien en dollyo chagi. 

2.     Rechts voor, links instappen, met 2 handen cirkelafweer en met links de pols vastpakken, rechts achterom doordraaien en aanvaller over de heup trekken. Links binnendoor stappen en de arm tegendraaien. De aanvaller neerleggen en uitschakelen met een stoot. 

3.     Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm met het mes blokkeren. Linkerarm over de arm van de aanvaller en de pols vastgrijpen. Rechts achterom doordraaien en met rechts elleboogslag in de rug. Met 2 handen de pols vastgrijpen en met links binnendoor stappen terwijl de arm van de aanvaller bovenlangs wordt verdraaid. De gevallen aanvaller uitschakelen met een stoot. 

4.     Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en het mes blokkeren. Met rechts de pols vastgrijpen en gelijktijdig op de tenen gaan staan, linkerarm over de arm van de aanvaller en slag naar de keel met sonnal-deung terwijl de arm met rechts naar achter wordt getrokken om de arm op de eigen borst te breken. Arm onderlangs verdraaien en dollyo chagi.  

5.     Rechts voor, links instappen en met 2 handen de arm en het mes blokkeren. Rechts vasthouden, met links slag op arm om te breken. Met 2 handen vastpakken, onderlangs draaien en dollyo chagi.

Comments are closed.